Tuesday 15 September 2015

Krijg meer publiciteit voor Jouw Mobiel door zijn recensie

Het ontwikkelen van mobiele apps is een zeer complex en tijdrovend proces, maar de volgende stap is de goedkeuring van de app door verschillende app stores. Dit heeft zo zijn voors en tegens. De concurrentie is groot in deze markt, en een goede recensie voor een app krijg je niet zomaar. Het gaat er daarnaast om voldoende publiciteit te krijgen in de app store.


Hier zijn enkele zaken om rekening mee te houden wanneer een app wordt bekritiseerd:

Lever de belangrijke informatie:
Het is van groot belang om de noodzakelijk informatie te verschaffen, wanneer je een app verzendt ter beoordeling.
Geef de app naam, een korte beschrijving, de naam van het bedrijf, features, contact informatie en een link naar de app store pagina. Een app die deze informatie niet bij zich heeft, wordt waarschijnlijk vermeden door recensenten, hoe aantrekkelijk de app ook is.

Bekijk ook: 
Mobiele apps, een manier om voorop te lopen op je concurrenten.
 
App beschrijving:
Wees kort maar krachtig wat betreft de app beschrijving. Pitch elk belangrijk detail en feature in bullet points, in plaats van door te ratelen waardoor de recensent zich gaat vervelen. Noem ook het segment waartoe de app behoort en benoem wat de app uniek en interessant maakt. Vermijd gebruik van tierlantijnen, dat werkt nooit bij recensenten.

App video:
Voeg een video toe ter demonstratie van de app, hoe deze werkt en wat hij kan doen. De video is een handig instrument voor de recensenten om zich de app eigen te maken: zijn UI, graphics, geluid en dergelijke. Maak de video zo kort en vermakelijk mogelijk. Een recensent bekijkt de video soms globaal voor zijn recensie, in plaats van de app daadwerkelijk te downloaden en te testen. Zorg er ook voor dat de geluidskwaliteit van de video perfect is.

App website:
Creƫer voor de app een website met videos en screenshots van de app. Dit geeft de app een professioneel tintje en wekt de indruk dat je serieus bent over je project van app ontwikkeling.

Neem voldoende tijd:
Haast je niet om de app te publiceren in een poging meer recensies te krijgen. Wees in plaats daarvan geduldig, presenteer je app op een mooie en creatieve manier, om publicisten aan te moedigen de app te proberen. Dit zal ze zelfs helpen om goede en positieve recensies te geven over de app.

Recensies maximaliseren de zichtbaarheid van je app. Hoe meer recensies, hoe groter de kans dat de app succesvol zal zijn op de markt. Het kost dan wel extra moeite om de app in te dienen, maar het eindresultaat is de inspanningen waard.

Bekijk meer informatie over de Freelance Mobiele Applicatie Ontwikkeling, Android Application Specialist en iPhone Application Ontwikkeling. De expertise van de auteur wordt echt gewaardeerd door kijkers.

No comments:

Post a Comment