Monday 4 January 2016

Testen van mobiele apps: eerste doel voordat je live gaat met je app

Methodes en doelen voor het testen van mobiele apps

Wanneer een mobiele app test van start gaat, start het zonder een concreet doel van wat de uitkomst van het gehele project moet zijn. Dit kan ervoor zorgen dat het testen tijdverspilling wordt voor de testers. Daarnaast kan ook onnauwkeurig testen zorgen voor verspilling van tijd, geld en middelen door de mobiele app expert.



Er zijn verschillende doelen op het gebied van mobiele app testen en ze komen allemaal bij de persoon die of het bedrijf dat vandaan om de testen vraagt. Er zijn bedrijven en mensen die hun zuurverdiende geld uitgeven voor mobiele app ontwikkeling en testen.

Bekijk ook:
Manieren om uw App ontwerp Catchy te maken

Een mobiele app tester zou zich alle eisen of instructies eigen moeten maken. Vervolgens zou hij met zijn team analyses moeten uitvoeren om te bepalen of het voorgestelde testproces voldoende is om aan de wensen van de klant te voldoen. Gedurende de analyse fase moet de tester vragen stellen om de doelen van de klant te begrijpen. Wanneer de tester het gevoel heft dat het testproces niet genoeg is om de gewenste doelen te bereiken, dan moet de tester dat direct melden aan de klant en hem alternatieve methodes voorleggen.

Stel je voor dat een bedrijf zijn mobiele app heeft ontwikkeld en het vraagt jou om deze testen. Je krijgt alle expliciete instructies en de app heft alleen wat testen nodig. Om dit op een effectieve manier te doen, moet een mobiele app expert enkele standaard instructies opvolgen in de vorm van vragen die je het bedrijf moet stellen.

Wat zijn de apparaten waarop de app getest moet worden?
Welke gebieden beschouwt het bedrijf als functies met een hoog risico?
Hoeveel van de apps functies zijn al getest?

Is de app gloednieuw, is het een geupdate versie of bestaat hij al?
De antwoorden op deze vragen zullen je helpen om snel het doel te bepalen. Stel je bijvoorbeeld voor dat het bedrijf de app op iPhone 4 wil laten testen. Dan is de meest logische vraag: waarom? Een andere vraag: is deze app al getest op andere IOS apparaten door een bedrijf in mobiele app ontwikkeling? Dergelijke vragen helpen je om te bepalen of de app problemen kan hebben met updates of dat het alleen gaat om een compabiliteitstest.

Als de app reeds uitgebreid gestest is op alle andere gebieden van de functionaliteit, dan kan het doel slechts bestaan uit een sanity test voor de daadwerkelijke lancering.

Als de ontwikkelaar vertelt dat hij niet zeker is over een specifieke functie van de applicatie, dan moet dat je hoogste prioriteit worden en de focus van de testen. Als de ontwikkelaar gebrek aan vetrouwen heeft, kan significant testen noodzakelijk zijn door de gehele app en niet op slechts een of enkele gebieden.

Dit zijn enkele algemene en meest noodzakelijke vragen. Zorg altijd dat je een lijst voorbereid hebt en dadelijk beschikbaar voor je klant. Als Mobiele Applicatie Ontwikkeling of iPhone Application Ontwikkeling bedrijf, moet je er altijd voor zorgen dat je klant volledig tevreden is met jouw werk.

No comments:

Post a Comment