Thursday 29 December 2016

Waarom is AR belangrijk voor bedrijven voordat ze zich richten tot de consument?

Augmented reality (AR) technologie heeft het niveau bereikt om als een effectief instrument ingezet te worden bij bedrijfsprocessen, workflows en opleidingen. Momenteel is het klaar voor implementatie in verschillende bedrijfstakken en onderzoek toont aan dat meer den 65 procent van de bedrijven dit momenteel overweegt. In de nabije toekomst kunnen er dan ook positieve ontwikkelingen verwacht worden van de AR aanwezigheid in bedrijven.


Maar waarom ontwikkeld deze technologie zich zo snel in de richting van bedrijven en niet rechtstreeks naar de consumenten? Experts verklaren dat AR systemen nog niet klaar zijn op het gebied van design, daarnaast is de noodzaak nog niet aanwezig om met AR systemen de dagelijkse bezigheden van de consument te vergemakkelijken. Bij bedrijven daarintegen kunnen ze eenduidelijk rendement zijn door het investeren in AR op basis van pilot-programma’s.

Zie ook - Wees een Trendsetter! Vijf Mobile commerce trends die je kan opvolgen


AR op de werkvloer

Werknemers die routine taken uitvoeren, aparatuur nakijken en preventief onderhoud uitvoeren moeten vertrouwen op hun begeleider bij de inspectie of met behulp van zware handleidingen. Met AR kunnen slimme brillen ontwikkeld worden die hun continu ‘hand-free’ van informatie voorzien.

AR als trainingmateriaal

Deze technologie is helemaal klaar om conventionele training methodes zoals dvd's of op papier gebaseerde cursussen te vervangen. Met deze technologie kan een opleiding gegeven worden in de werkomgeving zelf wat leidt toteffectieve trainingsprogramma's.

AR in retail

AR is het samenvoegen van de werkelijke en de digitale wereld in naadloze omgeving en retail-giganten kunnen hier gebruik van maken bij hun online consumenten. Deze consumentengroep maaktliever een aankoopbeslissing vanuit hun huis met behulp van hun smartphones. Met behulp van AR technologie kan de consument vanop afstand zien hoe een samengestelde meubel eruit zal zien in hun huis, zelfs alvorens een aankoop.

We kunnen dus concluderen dat hert omarmen en de integratie van deze technologie in uw bedrijf nieuwe deuren zal openen en u een concurrentievoordeel zal opleveren.

Bekijk meer informatie over de Mobiele Applicatie Specialist en Outsourcing Mobiele Applicatie.

No comments:

Post a Comment