Monday 24 August 2015

9 richtlijnen om op maat gemaakte applicaties te creëren voor een platform specifiek gevoel

Met verschillende mobiele platforms beschikbaar, hebben mensen de voorkeur om het gevoel van specifieke platform kenmerken voort te zetten in de applicaties die ze gebruiken. Veel applicatie ontwikkeling forums staan boordevol met tips voor het creëren van een platform specifieke ervaring in je eigen op maat gemaakte applicatie. Deze tips zijn onder andere voor het gebruik van pictogrammen, hellingen, de grootte en gewicht voor lettertypes. Tijden het ontwikkelen van op maat gemaakt applicaties moet er meer gericht worden op tweaken dan het volgen van best practices.  Door kleine verandering aan te brengen in het originele ontwerp zoals pijlen, knoppen of hoeken van de frames, kunt u een rijke gebruikerservaring voor bepaalde apparaten creëren. Lees de informatie van dit artikel in detail om te begrijpen hoe je het perfect kunt maken.



1. Thema en functionaliteit: - het menu is de belangrijkste gebruikersinterface element in elke app en het moet functioneel perfect en gemakkelijk toegankelijk zijn.
Om uw applicatie uniek te maken, kunt u deze plaatsen op een locatie waar de gebruiker het kan vinden en tegelijkertijd het geen belemmering in app content creëert. 
Bekijk ook: 
Trucs Om een Mobiele Website te ontwikkelen die het gevoel van een Native App geeft

2. Beeldspraak om het thema te versterken: - list view beelden kunnen uw thema evenals gebruikerservaring verbeteren. Op deze manier wordt het scherm catchy en dynamisch. Gebruikers kunnen hierdoor in minder tijd alles vinden.

3. Geïntegreerde headers: -  probeer wat navigatie-elementen in de header kant op te nemen. Dit maakt ruimte voor andere belangrijke dingen en geeft de gebruiker ruimte om wat mee te spelen.

4. Zoekbalk: - zoekbalk is over het algemeen vereist in alle apps. De plaatsing kan de lay-out verstoren en het kan als disjunct element naar voren komen van het hele ontwerp. Het is vereist dat uw zoekbalk goed past met andere elementen en nog steeds goed zichtbaar is voor gebruikers.

5. Gebruik zijkanten scherm: - mobiele apparaten hebben brede schermen dus u kunt experimenteren met side navigatie om meer ruimte op het mobiele scherm te gebruiken. U kunt tabs of menubalken aan weerzijden van het scherm plaatsen.

6. Eenvoud verhoogt usability: - Op maat gemaakt apps zijn ontworpen voor specifieke doeleinden zodat je niet veel functionaliteiten hoeft te clusteren. Een eenvoudige interface kan wonderen doen voor dergelijke apps, wat gebruikers er makkelijk vinden door middel van een intuïtieve ervaring.

7. Gebruik verschillende vormen: - het is niet verplicht om alleen ronde of rechthoekige knoppen te gebruiken, denk out-of-the-box en benut alle vormen in de applicatie. Dit maakt de app uniek.

8. Wees anders: - verras gebruikers door elementen te plaatsen op aparte manieren. Probeer bijvoorbeeld afbeeldingen te plaatsen op verschillende locaties.

9. Branding is belangrijk: - consistentie in de look en feel van uw op maat gemaakte app op diverse mobiele platformen is een must het merkimago van uw bedrijf te creëren. Houd u zich daarbij aan de standaarden van het bedrijf met betrekking tot branding, zoals logo’s, kleuren en lettertypes. Dit zal gebruikers helpen om met het bedrijf te verbinden terwijl ze hun smartphones gebruiken.

Het ontwerpen en ontwikkelen van op maat gemaakte applicaties is een belangrijk aspect deze dagen en je kunt meer kwaliteit toevoegen aan de app door het volgen van bovenstaande richtlijnen.

Bekijk meer informatie over de Freelance Mobiele Applicatie Ontwikkeling, Android Application Specialist en Freelance Iphone app Ontwikkeling. De expertise van de auteur wordt echt gewaardeerd door kijkers.

No comments:

Post a Comment