Wednesday 26 August 2015

Hoe verschillen mobiele enterprise applicaties van standaard web applicaties?

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 15% van mobiele applicatie ontwikkelaars bekend zijn met het werken met enterprise applicaties terwijl de rest zich focust op de consumenten applicatie markt, omdat dit makkelijker is om geld te genereren dan met bedrijfsmobiliteit.
De consumenten markt is gemakkelijk. Consumenten hebben applicaties overal voor nodig, daardoor is scope om geld te genereren ontzettend groot voor de consumenten markt.
Daarentegen is de levensverwachting van consumenten applicaties erg kort, ze raken gauw uit het zicht door veranderende technologische trends.
Het ontwikkelen van bedrijfsapplicaties is echter een betere manier om op lange termijn geld te genereren voor ontwikkelaars. Enterprises hebben een aantal goede redenen om hun eigen mobiele applicaties te ontwikkelen.



Hier volgen er een paar

Offline connectiviteit
De meeste web applicaties werken niet offline, maar mobiele applicaties doen dat wel. Gebruikers verwachten tegenwoordig functionaliteiten om offline te werken en een mobiele applicatie is hier zeer geschikt voor.
Bijvoorbeeld, een mobiele applicatie voor Customer Relationship Management (CRM) kan ook offline functionaliteiten bieden zoals het invullen van klantinformatie, foto’s maken, etc. En wanneer er verbinding wordt gemaakt met de server kan de data gesynchroniseerd worden.

Bekijk ook:
9 richtlijnen om op maat gemaakte applicaties te creëren voor een platform specifiek gevoel 

Snelle toegang
Tegenwoordig heeft mobiel een snellere connectiviteit dan web applicaties. Zelfs websites die worden bekeken via mobiele applicaties hebben de neiging om sneller te zijn. Met snelle toegang worden bedrijven in de operationele zin productiever en beter georganiseerd. Hetzelfde proberen te doen met een website is moeilijker of zelfs helemaal niet mogelijk.

Portabiliteit
Portabiliteit is een belangrijk kenmerk van mobiele apparaten. Mobiele technologie geeft voordelen aan gebruikers doordat ze een computer in hun broekzak hebben die ze met een druk op de knop kunnen bedienen. In tegenstelling tot laptops, die moeten worden meegedragen bij het bezoeken van klanten, zijn mobiele apparaten licht in gewicht en erg handig omdat je ze gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Native kenmerken
Elk mobiel apparaat met native kenmerken kan worden gebruikt om mobiele applicaties te ontwikkelen, hierdoor wordt de applicatie dynamischer dan de website. Applicatie zorgen voor interactie en creëren betrokkenheid onder klanten, gebruikers hebben echt plezier in het gebruiken van deze kenmerken. Deze interactiviteit is moeilijk om te bewerkstelligen via een website, die is gericht op PC platformen.

HybrideApplicatieCapaciteiten
Native applicaties hebben internet nodig waarbij een technologie mix tussen web en native mobiele applicatie ontwikkeling gebruikt wordt. Ontwikkelaars kunnen een web applicatie creëren en dit samenvoegen met een specifieke native applicatie. Het grote voordeel van een hybride app is dat het gepubliceerd kan worden in app stores, maar voor web applicaties is dit niet mogelijk.

Hierboven zijn een aantal verschillen gemeld tussen mobiele applicaties en standaard web applicaties.

Bekijk meer informatie over de Freelance Mobiele Applicatie Ontwikkeling, Phone Gap Applicaties Specialist en Freelance Android Application. De expertise van de auteur wordt echt gewaardeerd door kijkers.

No comments:

Post a Comment