Thursday 7 June 2018

Beveiligingscontroles voor mobiele apps waar elke bedrijfsleider van op de hoogte moet zijn



In de wereld van vandaag is internet meer gaande dan de fysieke wereld. Met een dusdanig grote afhankelijkheid van de virtuele wereld stijgt ook de mate van internetcriminaliteit. Dus, om beveiligingsaanvallen te blokkeren, moeten ontwikkelaars van mobiele apps hun spel constant verbeteren.
 
Eigenaars van ondernemingen die de ontwikkelingen van hun mobiele toepassingen uitbesteden moeten er zeker van zijn dat ze een bedrijf kiezen dat bekend is met de basisprincipes van mobiele app-beveiliging. Met het recente Cambridge Analytics-fiasco zijn gebruikers voorzichtiger met het delen van hun gegevens dus als ze zelfs maar een kleine gegevenslek in een toepassing ontdekken, bestaat de kans dat ze de app onmiddellijk verlaten.
 
Dit is een van de grootste nachtmerries voor elke ondernemingseigenaar, nietwaar?
 
Als bedrijfsleider met weinig kennis van de technische aspecten van mobiele beveiligingsspecificaties, is het moeilijk om een ​​volledige beoordeling te kunnen maken van hoe veilig de applicatie is.
 
In plaats van blindelings te moeten vertrouwenop het bedrijf voor ontwikkeling van mobiele appsom uwapp te beveiligen, heb ik een paar eenvoudige tests opgesomd die uitgevoerd kunnen worden om het beveiligingsniveau te controleren. Zo kunt u er zeker van zijn dat u nooit een gebruiker hoeft te verliezen vanwege het ontbreken van dataveiligheid.
 
Deze tips helpen u om uw mobiele applicatie te testen op beveiligingsinbreuken:
 

Controleer op het SSL-certificaat:

 
Elke mobiele app moet voldoende zijn gevalideerd voor SSL-certificaten. Alle mobiele applicaties verzenden en ontvangen gegevens en door correct geplaatste aanvallen kunnen tussenpersonen deze gegevens manipuleren. Wanneer er niet voldoende SSL-validaties zijn, kunnen aanvallers bestaande validaties vervangen door de validatie onder zijn controle en daarbij gevoelige informatie bekijken die door de gebruiker is ingediend. Met nameapp-gebruikers die verbinding maken met niet-vertrouwde openbare draadloze netwerken lopen gevaar.
 

De stroming van de gegevens:


Voor elke mobiele app is er een vooraf gedefinieerde gegevensstroom die uitlegt waar gegevens vandaan komen, waar het naartoe gaat en hoe het wordt geopend. Deze gegevensstroom heeft een doorvoerroute en er moet worden gecontroleerd of de volledige doorvoerroute is beveiligd of niet. De datastroom moet privé worden gehouden en mag niet in handen vallen van cyberaanvallers.
 

Plaatsen voor gegevensopslag:

 
Wanneer een toepassing op een telefoon is geïnstalleerd, vraagt ​​de app om toestemming van de gebruiker om gegevens in de opslagruimte van de telefoon op te slaan en aan te passen. Sommige applicaties slaan de gegevens ook op in een cloudopslag om opslagruimte op de telefoon te besparen. In beide gevallen is het zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat de opgeslagen gegevens volledig worden gecodeerd. Vooral in het geval van cloudopslag kunnen niet-versleutelde gegevens een zwakke schakel zijn voor beveiligingsmaatregelen.
 

Onbedoelde gegevenslekkage:

 
Wanneer eenapp gegevens opslaat op de telefoonopslagruimte, bestaat de kans dat een andere app toegang krijgt tot deze gegevens. Dus aangezien de app gegevens opslaat op het apparaat, moet deze discreet worden opgeslagen om te voorkomen dat een andere app er onbedoeld toegang tot krijgt.
 

Serverzijdige beveiliging:


In sommige gevallen zijn de ontwikkelaars van deapp zo gefocust op het beveiligen van de applicatie vanaf de eindgebruiker dat ze de bedreigingen die aan de achterkant van de toepassing worden gesteld, niet in overweging nemen. Over het algemeen bevat de back-enddatabase veel gevoelige gegevens, zoals de gebruikersaanmeldingsgegevens en gegevensanalyse. Deze gegevens kunnen ook worden misbruikt en dus moet men extra voorzichtig zijn met de beveiliging van de serverkant.

Kortom


De bezorgdheid over de beveiliging van gegevens neemt met de dag toe. Om dan volledig te vertrouwen op een ontwikkelaar van mobiele apps om voor de beveiligingsmaatregelen van de mobiele app te zorgen, is niet aantrekkelijk voor bedrijfsleiders. In plaats daarvan zou men een basiskennis van app-beveiligingstests moeten hebben en op zoek moeten naarzeer betrouwbare aanbieders van diensten voor mobiele app-ontwikkeling.

No comments:

Post a Comment